Katolle, mutta ensin telineet



Kiipeäminen mäen päällä olevan talon katolle on aina kokemus. Maasta korkein kohta harjalle oli takaseinän kohdalla, missä  korkeutta maanpinnasta tuli kolmen kerroksen verran. Hyvin tottunut peltiseppä olisi varmasti tehnyt katonreunan päältä käsin, mutta minulta se ei onnistunut. Toisaalta takaseinän korjaus pitää myös tehdä, joten päätin edetä telineiden avulla. Kysymys kuului vuokraanko telineet vai teenkö ne itse. Kevyet alumiinitelineet olisi ollut helppo pystyttää, mutta koska en tiennyt kuinka nopeasti työ etenisi, päädyin itse tehtyihin telineisiin. Sitäpaitsi puuosat jäisivät toiseen projektiin. Onneksi toimin näin, koska kesästä tuli sateisin kesä miesmuistiin.

Jouduin rakentamaan telineet koko talon ympäri, mikä oli itsessään jo melkinen projekti. Etenkin kun vasta sen jälkeen pääsisin katolle. Telineiden noustessa ja vanhan alumiinikaton irrotessa alkoi kevät  herätellä kesää. Onneksi vielä keväällä oli hetki kuivaa ennen monsuunikautta.










Vanhan alumiinikaton alla oli osittain vanhaa peltikattoa, joka oli aikanaan ollut variltään tiilenpunainen.



Vanha alumiini lähti metallinkierrätykseen.
Telineellä pitää olla leveyttä, koska pudotessa sen pitää estää putoaminen pidemmälle.

Varmistin kiinnitykset pulteilla.


Tennarit toimivat katolla parhaiten. Maiharit olivat liian jäykät ja muutenkin nilkat ja selkä joutuvat yllättävän suurelle rasitukselle. Tilasin Varustelekasta nipun vanhoja saksalaisia lentomekaanikon haalareita, jotka kestivät ja olivat mukavat päällä. Naapureiden kauhuksi olen niihin jo hyvin kiintynyt ja nykyisin ne ovat erottamaton osa myös puutarhanhoitoasustustani.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogin viimeinen kirjoitus

Tämä on Talon viemää -blogimme viimeinen kirjoitus, ja se ilmestyy poikkeuksellisesti myös  asukasyhdistyksen sivulla. Blogimme käsittelee p...