Työkalut, ruuvit ja mutterit

Mitä kannattaa huomioida aloittaessa remonttihommia? Työkalut, kulkeminen ja budjetointi. Kolme kovaa, ja niiden hallinnalla säästää pitkän pennin. Nimittäin aloittaessasi hommia suunta on aina eteenpäin talon kunnon suhteen vaikka etenisi kuinka hitaasti. Talosi arvo kohenee myös jokaisen työvaiheen jälkeen. Kannatta huomioida, että jokainen reissu rautakauppaan vie euroja ja tähän heräteostot lisäksi, niin budjetti alkaa hiljalleen nousta. Toki rautakaupassa on joskus ihan mukava fiilistellä erilaisten asioiden parissa, mutta karkean alkutyön aikana kannattaa keskittyä olennaiseen.

Oma työmaan suunnitteluni lähti liikkeelle logistiikasta: hankin kunnon peräkärryn ja auton. Näille pitää myös saada hyvät reitit talon ympärille mikäli mahdollista. Puutarhan ehtii tehdä sitten kun työmaa alkaa asettua. 

Toiseksi työkalujen suhteen ensimmäinen mietittävä asia jo ennen niiden hankintaa on se missä niitä säilyttää? Pitää siis olla hyvä paikka mistä ne on helppo ottaa esille ja mistä niitä ei kukaan muu voi viedä. Meillä oli onneksi vanha pihavaja ja se toimii yhä työmaan asehuoneena.

Työkaluista perustarvikkeet ovat:

Kunnon työmaasirkkeli, siis sellainen joka kestää paksummankin laudan sahaamista eikä syty palamaan niinkuin oma, ensimmäinen koneeni.

Kunnon jiirisaha, johon mahtuu paksumpikin puu ja näille on myös syytä olla jalat ja tukeva pöytä. 

Seuraavaksi tarvitset sähköjohtoa: jatkojohtoja ja keloja. Osta kerralla laadukasta tavaraa, niin ne kestävät vuosikymmeniä.

Työmaavaloja, kuulosuojaimet, hanskoja ja pölyn varalta hengityssuojaimia. Kuorman sidontaliinoja ja köyttä sekä taskulampun, käsimittoja, vatupassin ja suorakulman.

Käsityökaluista tarvitset akkuporakoneen (mieluumin kaksi ja vara-akkuja), kunnon sähköporan, käsisirkkelin, käsipistosahan, rälläkän metallin leikkaamiseen ja myöhemmin hiontatyökaluja.

Suosittelen myös heti hankkimaan hyviä talttoja, veistokirveen, sorkkaraudan, rautakankia 2 kpl, lapion, kottikärryt, lekoja kahta kokoa, kunnon tasapainotetun laatuvasaran, pihtejä ja erilaisia leikkureita, putkipihdit 2 kpl ja taskulampun. Myös erilaisa käsisahoja on hyvä olla.

Tämän perussetin lisäksi tarvitset erilaisia nauloja, ruuveja, pultteja, nitojan, muovia ja rakennuspahvia sekä jätesäkkejä kuten myös erilaisia poranteriä puulle ja metallille. Myös hiontavälineitä ja papereita on hyvä olla.

Käytännön toimissa pidän itse metallikäsityökalut, puutyökalut ja muurausvehkeet erillisissä kuljetuslaatikoissaan.

Kannattaa myös harkita moottorisahan, sementtimyllyn ja sisä- sekä ulkotikkaiden hankintaa. 

Näillä pääset hyvin alkuun ja ei kannata kauhistua starttibudjetin hintaa, se sulaa hiljalleen työn edetessä ja useimmat työkalut kestävät pitkään. Älä siis sorru halvimpiin tai erikoisiin monitoimikoneisiin.


  


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogin viimeinen kirjoitus

Tämä on Talon viemää -blogimme viimeinen kirjoitus, ja se ilmestyy poikkeuksellisesti myös  asukasyhdistyksen sivulla. Blogimme käsittelee p...